søndag 26. oktober 2008

Kylling/karrisuppe

Her kommer oppskriften på den mye omtalte kyllingsuppa med karri. Her finnes ingen mengdeangivelser, så det er bare å prøve seg frem:

Blank litt løk sammen med paprika, karri, chilli og hønsebuljong. Bruk 3 ss smør.

Litt spesifisering kan kanskje være greit: Jeg bruker en mellomstor rød paprika og en stor løk som jeg kutter opp. Karri finnes i mange varianter, så her må man kjenne typen og krydre utifra det. Jeg liker å ha i en del karri når jeg lager suppa, men det er en smakssak. Chili: velg mellom pulver, pasta eller ekte chili. Det bør ikke bli for mye chili, men det er godt at suppa blir litt sterk. (For å si det slik; jeg bruker ikke chillipasta lenger...)

Tilsett 4 ss hvetemel.
Tilsett 1 liter vann, men bare 1 dl av gangen.

Smak til med salt og pepper.
Tilsett litt matfløte, og deretter kyllingen.

Kylling: bruk gjerne rå filet. Den kokes kjapt i suppa. Du kan også bruke ferdig kokt eller grillet kylling.

Ønsker du ei fyldig suppe tilsetter du også ferdigkokt ris. Gjerne en som er klebrig, slik at det blir små "kuler" med ris.

Jeg bruker gjerne hvitløksbaguetter til, og selvfølgelig en god rødvin.

Suppa kan fyses ned, og tas frem på en dag du er forkjøla f.eks. Har du i litt chili så gir den jo en god piff for tette neser. Enjoy!

1 kommentar:

babynemi sa...

Nå har jeg endelig fått prøvd den. Veldig god. Anbefales