tirsdag 16. desember 2008

Svinefilet i sursøtsaus

  • 700 gr svinefilet
  • 1 paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 4-5 ananasringer
  • 1/2 ss frisk ingefær
  • 3-4 fedd hvitløk

Sursøt saus
  • 4 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss vineddik
  • 4 ss tomatpure
  • 3 ts maisenna
  • 1 dl kraft
  • 1 dl ananaskraft fra boksen
Skjær kjøttet i strimler og del opp grønnsakene. Bland ingrediensene til sausen sammen. Stek kjøttet raskt i olje i wok/stekepanne med høye kanter. Ta opp kjøttet. Stek grønnsakene, unntatt paprika, i 2-3 minutter i olje. Ha i paprika siste minuttet. Ha i kjøttet og tilsett sausen under omrøring. Kok opp og la trekk i 1 min. Vend inn ananas (+ risnudler hvis du velger det)

Alt med risnudler: kok risnudler mens du steker kjøttet og ha i helt til slutt.

Jeg glemte maisenna da jeg laget sausen og den ble tykk nok for min smak og jeg hadde oppi litt rester av grønnsaker jeg hadde. Kan også lages med kylling.

Nam nam- godt og litt sunt!

Ingen kommentarer: