Disse ble ganske gode med mye smak. Tror kanskje jeg hadde litt større dose frisk persille og frisk koriander. De ble litt løse i fisken så de falt litt fra hverandre da jeg stekte men det sliter jo jeg bestandig med :)
- 1 egg
- 400 gr kikerter
- 1 løk
- En håndfull persille
- 1 ta malt spisskummen (alt karve)
- 1 ss koriander (alt 1 ts malt)
- 1/2 ts curry paste (alt harrissa paste/1/4 ts chilipulver)
- 2 ss hvetemel (maisenna hvis du ikke tåler hvetemel)
- 3/4 ts salt + olje til steking
Hell laken av kikertene, skyll godt og la renne godt av. Kjør egg, kikerter, løk i grove biter, grovhakket hvitløk, persille, krydder, hvetemel og salt sammen til en halvgrov masse. Form burgerne og stek i pannen på middels varme, ca 3 min på hver side.
Dressing til:
- 2 dl matyoughurt
- 3-4 ss chilisaus
- Saft av sitron/lime
- Salt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar