onsdag 18. april 2012

Vegetarburger

Disse ble ganske gode med mye smak. Tror kanskje jeg hadde litt større dose frisk persille og frisk koriander. De ble litt løse i fisken så de falt litt fra hverandre da jeg stekte men det sliter jo jeg bestandig med :)
  • 1 egg
  • 400 gr kikerter
  • 1 løk
  • En håndfull persille
  • 1 ta malt spisskummen (alt karve)
  • 1 ss koriander (alt 1 ts malt)
  • 1/2 ts curry paste (alt harrissa paste/1/4 ts chilipulver)
  • 2 ss hvetemel (maisenna hvis du ikke tåler hvetemel)
  • 3/4 ts salt + olje til steking
Hell laken av kikertene, skyll godt og la renne godt av. Kjør egg, kikerter, løk i grove biter, grovhakket hvitløk, persille, krydder, hvetemel og salt sammen til en halvgrov masse. Form burgerne og stek i pannen på middels varme, ca 3 min på hver side.

Dressing til:
  • 2 dl matyoughurt
  • 3-4 ss chilisaus
  • Saft av sitron/lime
  • Salt
Server i pitabrød med salat og dressing til.

Kilde: Wenches kjøkken God morgen Norge

Ingen kommentarer: