Det er første gang jeg har prøvd meg på fiskepinner. Det ble veldig godt. Hvis ikke du er så glad i kokos kan du evt redusere mengden kokos :)
Fiskepinner
- 600-800 g sei eller annen hvit fisk
- 2 egg
- 1 dl spelt eller grahamsmel
- 1 dl griljermel
- 1 dl kokosmasse
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- salt og pepper
Nudler med grønnsaker og ingefær
- 1 bit fersk ingefær, 3 cm
- 500 g gresskar
- 1 stor fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 2 rødløk
- 1/4 hodekål
- 1 brokkoli
- 1 ts sesamolje
- 1 ss soyaolje
- 1 ss mangochutney eller sweet chili sauce eller honning. Ta det du har. Hovedsaken er å gi litt sødme.
- 4 nøster risnudler
Forvarm ovnen til 175 °C.
Start med å forberede grønnsakene. Del løken i to og skjær den i
ganske tynne båter. Strimle kålen og del brokkolien i buketter. Skjær
gresskaret i biter, ca. 1 cm brede og ½ cm tykke. Riv ingefær og hakk
hvitløk.
Skjær fiskefileten i 3 cm brede skiver, omtrent samme størrelse som
fabrikklagde fiskepinner. Finn fram tre dype tallerkener og legg spelt i
en, pisket egg i den andre og en blanding av kokos og griljermel i den
tredje. Snu fiskebitene i mel, dypp dem i pisket egg og til slutt i
kokosblandingen. Tilsett salt og pepper. Stekes over middels varme til
de er har fått farge på begge sider. Fiskepinnene legges i en ildfast
form og settes til side. Settes i ovnen mens du woker nudler og
grønnsaker.
Stek grønnsakene, ingefær og hvitløk i olje. Rør hele tiden for å
unngå å brenne hvitløk og ingefær. Slå på sesamolje, soyasaus og
mangochutney. Kok nudlene for seg og deretter blandes de med
grønnsakene.
Server woken med fiskepinnene som har stått i ovnen i 7 minutter.
Kilde: Nrk mat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar