torsdag 19. april 2012

Hjemmelagede fiskepinner med nudler og grønnsaker

Det er første gang jeg har prøvd meg på fiskepinner. Det ble veldig godt. Hvis ikke du er så glad i kokos kan du evt redusere mengden kokos :)

Fiskepinner

  • 600-800 g sei eller annen hvit fisk
  • 2 egg
  • 1 dl spelt eller grahamsmel
  • 1 dl griljermel
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Nudler med grønnsaker og ingefær

  • 1 bit fersk ingefær, 3 cm
  • 500 g gresskar
  • 1 stor fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 rødløk
  • 1/4 hodekål
  • 1 brokkoli
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss soyaolje
  • 1 ss mangochutney eller sweet chili sauce eller honning. Ta det du har. Hovedsaken er å gi litt sødme.
  • 4 nøster risnudler
Forvarm ovnen til 175 °C.
Start med å forberede grønnsakene. Del løken i to og skjær den i ganske tynne båter. Strimle kålen og del brokkolien i buketter. Skjær gresskaret i biter, ca. 1 cm brede og ½ cm tykke. Riv ingefær og hakk hvitløk.
Skjær fiskefileten i 3 cm brede skiver, omtrent samme størrelse som fabrikklagde fiskepinner. Finn fram tre dype tallerkener og legg spelt i en, pisket egg i den andre og en blanding av kokos og griljermel i den tredje. Snu fiskebitene i mel, dypp dem i pisket egg og til slutt i kokosblandingen. Tilsett salt og pepper. Stekes over middels varme til de er har fått farge på begge sider. Fiskepinnene legges i en ildfast form og settes til side. Settes i ovnen mens du woker nudler og grønnsaker.
Stek grønnsakene, ingefær og hvitløk i olje. Rør hele tiden for å unngå å brenne hvitløk og ingefær. Slå på sesamolje, soyasaus og mangochutney. Kok nudlene for seg og deretter blandes de med grønnsakene.
Server woken med fiskepinnene som har stått i ovnen i 7 minutter.

Kilde:  Nrk mat

Ingen kommentarer: