tirsdag 25. oktober 2011

Grove rundstykker

I går laget Wenche på God Morgen Norge rundstykker og mot normalt så ikke bare tok jeg ut oppskriften men jeg prøvde den også. Jeg brukte ca 1 liter grovt mel, mye rug og en drøy liter hvetemel. I tillegg ble det igjen tyrkisk youghurt (siden det er det jeg har) i steden for naturell youghurt. Saftige ble de :)

  • 4 gulrøtter
  • 100 g smør
  • 5 dl vann
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 pk gjær
  • 2 1/2; l hvetemel, blanding av grovt og fint mal
  • 3 dl hvetekim 
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 2 ts salt 
  • 2 ts sukker (kan sløyfes)
  • egg til pensling  
Skrell og riv gulrøttene fint opp.
Smelt smør.
Tilsett vann og yoghurt og la det bli fingervarmt.
Rør ut gjæren i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet.
Arbeid sammen.
Tilsett i bakebollen: væske, mel, (ikke alt melet på en gang), hvetekim, solsikkefrø, sukker, salt og revet gulrot.
Elt sammen i 4 - 5 minutter, til en glatt deig.
Dekk med et kjøkkenhåndkle, eller tre en bærepose over bakebollen.
Sett til heving i 30 - 40 minutter, til deigen er dobbelt størrelse.
Ta deigen over på melet bakebord.
Kna litt sammen og del opp til småbrød og trill ut.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 40 - 50 minutter.
Varm stekeovnene til 225 grader.
Pensle småbrødene med sammenpiskede egg, melk eller vann,
Stek midt i varm stekeovn i 12 - 15 minutter.
Avkjøl på rist.

Kilde: Wenches kjøkken

Ingen kommentarer: