tirsdag 12. juni 2012

Løk og skinkepai

60 gr smør
100 gr cottage cheese
2 dl grovbakst mel

200 gr skinke
15 små sjalottløk
1 purre
1-2 ss smør/olje
3 dl matfløte
4 egg
3 dl ost
1 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/5 ts muskatnøtt

Bland smør, cottage cheese og mel i en foodprosessor alt smuldre smør i melet og tilsett cottage cheese. La hvile kaldt i en halvtime. Trykk ut i form og prikk med gaffel. Forstek 15 min ved 200 grader.
Surr finhakket løk og purre i stekepannen, bland egg, matfløte, ost og krydder. Legg løk og oppskjært skinke i paiskallet og hell eggeblandingen over.
30 min ved 180 grader.

Da jeg laget langpanne utgave av denne tredoblet jeg oppskriften. Det var ikke nødvendig å tredoble eggeblandingen, det ble nok til 2 langpanner til glede for de på jobb :).

Ingen kommentarer: