tirsdag 27. april 2010

Frukt og nøtteboller

Dette er rundstykker med litt ekstra godt i.

  • 5 dl skummet melk eller vann
  • 1 dl kesam
  • 50 gr gjær
  • 3,5 ss brunt sukker (sløyfes hvis de skal brukes til suppe el.l)
  • 0,5 ts salt
  • 700 gr fiberbakst el grovbakstmel
  • 160 gr biter frukt (feks. epler, tørkede aprikoser/fikener, svisker, rosiner)
  • 60 gr valnøtter/hasselnøtter
Rør kesam ut i fingervarm væske. Løs gjære opp i væsken. Tilsett sukker, salt, frukt og nøtter. Elt sammen og dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 45 min (dobbel str)
Ha deigen ut på et melet bakebord og trill ut til boller. Etterheves under klede i ca 50 min. Stekes på nederste rille ved 225 gr i ca 12-15 minutter.

Kilde: Wenches kjøkken

Ingen kommentarer: