søndag 21. mars 2010

Kariannes saftige sjokoladekake

Her er en av de beste sjokoladekakene jeg har smakt.

  • 10 dl hvetemel
  • 6 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 4 dl oboy
Dette blandes. Tilsett så:
  • 7 dl kefir
  • 5 egg
  • 350 gr smeltet smør
Stekes i langpanne ved 200 grader i ca 30-35 min i nederste rille

Glasur:
  • 130 gr smeltet smør
  • 12 ss oboy
  • 10 dl melis (1 pk)
  • 4 ts vaniljesukker
  • litt kaffe
Smelt smøret, ta kjelen bort fra platen og tilsett oboy, melis og vaniljesukker. Rør godt sammen. Tilsett litt kaffe tilslutt for å få en jevn glasur. Ha på når kaken er lunken.

Kilde: Karianne

Ingen kommentarer: