tirsdag 9. mars 2010

Gresk brød i langpanne

Veldig godt brød med mye godt!

Deig:
  • 3 dl vann
  • 3 dl kefir/nat.youghurt
  • 1/2 pk gjær
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 11 dl hvmelt (650 gr)
Fyll:
  • 1-2 dl oliven
  • 1 dl soltørkede tomater
  • 2 dl fetaost i terninger
  • 2 ss olje fra de soltørkede tomatene
  • flaksalt
Varm vann og youghurt fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett litt av væsken og salt og sukker. Rør ut, hell i resten av væsken. Elt inn mel til løs deig. La hvile i 2 t (el dobbel str)

Dekk langpannen med papir og klipp til i hjørnene. Hell deigen i pannen og klem jevn til (skal ikke synke for mye sammen) Del opp oliven & tomater. Dryss over + fetaost. (NB: dytt litt nedi hvis ikke du vil at alt skal ligge på toppen)

Drypp olje over og litt flaksalt. 220 grader i ca 25 min

Ingen kommentarer: