Her er oppskriften på en av de beste kakene jeg har smakt:
Kakebunn:
Kremfyll:
Bland egg, sukker, kaffe og vaniljesukker og gi et oppkok på svak varme. Ta kjelen bort fra varmen og ha i sjokoladen. Rør om til den har smeltet. Ha så i smør litt etter litt og rør til det også er smeltet.
Del bunnen på tvers og ha kremfyll mellom lagene. (Min bunn blir flat som en pannekake så jeg deler bunnen i to andre veien isteden dvs bare bretter kaka). Ha så på et lag med pisket krem og fyll på med frisk frukt (jordbær, kiwi, druer, hermetiske mandariner eller annet godt)
Tips: Det kan være vanskelig å få bunnen løs fra papiret. Brett den dobbel (hvis du får den like flat som min) med papir mellom og legg den i fryseren. Ta den ut litt før du skal servere. Den tiner fort. Den kan også lages på forhånd og ligge i fryseren til du skal lage kaka.
Kilde: Esther
Kakebunn:
- 6 eggehviter
- 300 gr sukker
- 150 gr malte mandler
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 1 1/2 ts bakepulver
Kremfyll:
- 6 eggplommer
- 150 gr sukker
- 4 ss kaffe
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 pl kokesjokolade
- 150 gr smør
- 1 pk kremfløte
Del bunnen på tvers og ha kremfyll mellom lagene. (Min bunn blir flat som en pannekake så jeg deler bunnen i to andre veien isteden dvs bare bretter kaka). Ha så på et lag med pisket krem og fyll på med frisk frukt (jordbær, kiwi, druer, hermetiske mandariner eller annet godt)
Tips: Det kan være vanskelig å få bunnen løs fra papiret. Brett den dobbel (hvis du får den like flat som min) med papir mellom og legg den i fryseren. Ta den ut litt før du skal servere. Den tiner fort. Den kan også lages på forhånd og ligge i fryseren til du skal lage kaka.
Kilde: Esther
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar