mandag 22. november 2010

Kjøttgryte fra Burgund

Her er en ny favoritt. Rødvin og bacon gjorde susen her. Mye smak og skikkelig vintermat:
  • 700gr storfekjøtt (høyrygg/bog)
  • 2 ss smør
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 dl rødvin
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk gulrot
  • 10 stk sjalottløk
  • 150gr bacon
  • 200gr sopp
Skjør kjøttet i terninger og brun det rask i en panne med smør. Ha over i en gryte og dryss på salt og pepper. Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Kjøttet bør trekke i ca 60 minutter før løk og gulrot tilsettes.

Rens løk og gulrøtter. De skjæres i båter og staver. Ha over i gryta og la det trekke i ca 30 minutter. Del soppen i skiver og fres lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes rask. Dettes ha i gryte rett før servering. Smak til med salt og pepper. Server med ris og godt brød til.

Kilde: Matprat

Ingen kommentarer: