fredag 5. mars 2010

Pestoboller

Disse rundstykkene er gode til supper, gryter eller hvis du vil ha en ekstra smak.

Deig:
  • 50 gr smør
  • 2,5 dl melk
  • 1 ss honning
  • 25 gr gjær
  • 5 dl hvmel
  • 0,5 ts salt
  • melk til pensling
Pesto:
  • 1 stor neve basilikumblader
  • 1 hvitløk
  • 20 gr ferskrevet parmesan
  • 20 gr pinjekjerner
  • 20 gr valnøttkjerner
  • 1-1,5 dl xrea virgin olivenolje
  • 0,5-1 ts salt
Smelt smør i en kjele, ha i melk og la det bli fingervarmt. Løs honning opp i blandingen og smuldre gjæren i. Rør til alt er oppløst. Ha i mel og salt i en bolle og slå væsken over. Bland til en flatt fin deig. Dekk til og hev til dobbelt str. (40-50 min)

Pesto: Ha alt i en morter/kjøkkenmaskin/stavmikser og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt. Alternativt: kjøp ferdig pesto

Kjevle ut deigen til ca 60x20 cm. Smør pesto jevnt utover men ikke siste 2 cm på den ene langsiden. Rull sammen og skjær i 4-5 cm biter. Etterhev i 20 minutter. Pensle med melk og stek ved 225 grader i 12-15 min

Tips: jeg tar av og til litt revet parmesanost oppå pestoen før jeg ruller sammen. Litt ekstra godt.

Ingen kommentarer: