onsdag 4. februar 2009

Sursøt gryte

Denne gryta laget jeg ofte da jeg bodde i Finnmark, så for meg minner den om kalde netter med nordlys og måneskinn. Men den har lite med Finnmark å gjøre, og smaker godt selv om nordlyset er fraværende...

500 g svinekjøtt (kan byttes ut med kylling)
2-3 ss olje
2 purrer
paprika
ananas
salt/pepper
paprikapulver
ingefær

3 dl buljong
2 ss tomatpurré
1-2 ss vineddik
1-2 ss kinesisk soyasaus

1/2 - 1 ss sukker
1/2 - 1 ss maisena

Slik gør du:
Kjøttet deles i terninger og brunes i oljen med krydder og smått oppskårne grønnsaker.
Buljong, tomatpurré, eddik og soyasaus tilsettes. La det småsurre til kjøttet er mørt.
Smak til med sukker og maisena.

Servere med ris.

Ingen kommentarer: